De Waard

Over ons

Kleinschalig en professioneel beschermingsbewind, mentorschap, curatele en bemiddeling

Wie zijn wij?

Wij zijn een bewindvoerderskantoor dat zich onderscheidt door zijn kleinschaligheid en zijn professionele inzet. De diensten die wij leveren, zoals beschermingsbewind, mentorschap en curatele, zijn wettelijke beschermingsmaatregelen. Transparantie en direct contact met belanghebbenden hebben wij hoog in het vaandel staan. Leidraad is daarbij de Wet en de Aanbevelingen meerderjarigenbewind. Bovendien voldoen we al jaren uiteraard aan de kwaliteitseisen van de rechtbank.

De kracht van ons team ligt niet alleen in zijn kleinschaligheid, maar ook in zijn veelzijdigheid. Zo beschikken onze medewerkers over sociaal-maatschappelijke en juridische competenties. Vier vaste medewerkers, de heer Martens (LL.B.), de heer Roelofs (LL.B.), de heer Sarelse (LL.B.) en mevrouw De Waard-Thoden van Velzen (Eigenaresse, AD Social Work, VS), zijn benoembaar als bewindvoerder. De brede ervaring waarover zij beschikken, gecombineerd met hun wettelijke verplichtingen en verworven competenties, maken hen tot ideale vertrouwenspersonen.

Voor een persoonlijk gesprek staan wij altijd open. Mocht u nog vragen hebben, wend u zich dan tot ons.

Ons team

Even voorstellen

Marga de Waard-Thoden van Velzen

Als hoofdvertegenwoordiger van mijn onderneming druk ik al jaren een stempel op mijn onderneming. Door mijn achtergrond als Social Worker (AD Social Work, VS) met ruime werkervaring in binnen- en buitenland, ben ik eigenlijk een hulpverlener “pur sang”. 

Veel mensen raken in onze maatschappij het zicht kwijt op hun rechten en plichten; belastingtechnisch , juridisch of maatschappelijk. Het gevolg is dat u soms  door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarbij organiseer ik graag; een eigenschap, die goed inzetbaar is.  Vanuit die invalshoek besloot ik in 2010 mijn bedrijf  te starten met als hoofddoel; bewindvoering, curatele en mentorschap.  

Bram Sarelse

In januari 2023 afgestudeerd van de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Vanaf juli 2021 als assistent-bewindvoerder in dienst gekomen. Tijdens de opleiding heb ik tevens een minor gedaan die gericht was op het financieel adviseren van particulieren. Daardoor heb ik ook een aantal Wft-certificaten (Basis, Consumptief Krediet, Schadeverzekeringen Particulier) in mijn bezit. Na het afronden van mijn afstudeeronderzoek over het beheren van aanzienlijke vermogens binnen de wettelijke vertegenwoordiging, ben ik per 1 februari 2023 begonnen als bewindvoerder en zijn mijn uren uitgebreid.

Mijn expertise ligt dus vooral bij het beheren van aanzienlijke vermogens, maar ook voor het oplossen van schulden of het beheren van kleinere vermogens kunt u bij mij terecht. De handelswijze die ik hanteer omschrijf ik als direct, transparant en eerlijk. 

Mitchel Roelofs

Vanaf september 2020 ben ik in dienst getreden bij De Waard Bemiddeling & Bewindvoering. In eerste instantie als stagiair tijdens mijn studie HBO-Rechten, waar ik de fijne kneepjes van het vak bewindvoering heb geleerd. Na mijn stageperiode ben ik werkzaam gebleven bij De Waard Bemiddeling & Bewindvoering en heb ik uiteindelijk ook mijn afstudeeronderzoek verricht bij De Waard Bemiddeling & Bewindvoering.

Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik onderzoek gedaan naar de aansprakelijkheid van de bewindvoerder. Inmiddels ben ik al geruime tijd werkzaam bij De Waard Bemiddeling & Bewindvoering en ontwikkel ik mij nog steeds door. Zo ben ik onder mee begonnen met de opleiding tot mentor. Ik ben breed georiënteerd, maar mijn expertises richt zich op schulden bewinden, verzekeringskwesties en mensen met een detentieverleden.

Marnix Martens

Na afronding van mijn afstudeeronderzoek inzake privacy en de AVG ben ik in 2015 afgestudeerd als hbo-jurist. Hierna heb ik ruime ervaring als bewindvoerder opgedaan binnen De Waard Bemiddeling en Bewindvoering.

Mijn expertise richt zich op het aanpakken en oplossen van (problematische) schulden en het afhandelen van allerlei uiteenlopende juridische kwesties. Prettig en duidelijk klantcontact staan bij mij hoog in het vaandel.