De Waard

Werkwijze & tarieven

Meer informatie over hoe wij werken en onze tarieven

Onze werkwijze

We hanteren een gestroomlijnde werkwijze om uw financiën en belangen te beheren. Onze processen zijn ontworpen met het oog op efficiëntie, veiligheid en persoonlijk contact met u als cliënt.

OnView administratieprogramma

Sinds 2012 maken wij gebruik van het OnView administratieprogramma. Hiermee verwerken we niet alleen uw financiële gegevens, zoals budgetplannen, inkomsten, uitgaven en schulden, maar ook alle contacten die we met u hebben. Bovendien kunnen we uw post digitaliseren en opslaan in dit systeem, wat zorgt voor extra beveiliging van uw dossier.

OnView biedt niet alleen standaardisatie, waardoor fouten worden geminimaliseerd, maar het stelt ons ook in staat om persoonlijk met u in contact te blijven. Bovendien ondersteunt het programma de opmaak van rapportages aan de rechtbank, inclusief de “Rekening en Verantwoording”.

Meekijken in uw dossier

Bij ons heeft u de mogelijkheid om altijd in uw eigen dossier mee te kijken. Gedurende het hele jaar zijn verschillende gegevens voor u beschikbaar, waaronder uw bankinformatie. Houd er rekening mee dat bankgegevens altijd een dag later zichtbaar zijn en dat de status van het weekend pas op maandagen wordt bijgewerkt, aangezien we bankgegevens handmatig moeten invoeren in OnView.

Digi-D beperking

Het gebruik van Digi-D is ons, als bewindvoerders, verboden door zowel de minister als de rechtbank. We dienen aangifte te doen bij de belastingdienst met ons eigen beconnummer.

Communicatie

E-mail en sociale media

U kunt ons altijd via e-mail bereiken. Wij streven ernaar uw e-mail binnen twee werkdagen te beantwoorden. Omdat sociale media zoals Twitter, Instagram, en Facebook privacy- en fraudegevoelig zijn, en het toch gaat om gevoelige informatie die u ons zendt, zijn wij genoodzaakt deze media voor de communicatie met u als klant te mijden.

Sms en WhatsApp

Officiële verzoeken via sms en WhatsApp kunnen wij niet gebruiken, daar deze communicatie niet op adequate wijze volgens de regels van de AVG kan worden verwerkt. Buiten het spreekuur en de kantooruren kunt u uw telefoonnummer inspreken in de voicemail. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug. Het beste is om een e-mail te sturen.

Tarieven

Wij streven we naar transparantie wat betreft onze tarieven voor onze diensten.

Prijzen voor particulieren

In geval van beschermings- of WSNP-bewindvoering, al dan niet met schulden, wordt de beloning aan de bewindvoerder vaak door de overheid vergoed. Ook bij (minimale) inkomsten, al dan niet uit werk en bij loonbeslagen, is dit vaak het geval. Daarover hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Vraagt u vooraf aan de bewindvoerder of dit ook in uw geval geldt.

Wettelijke tarieven

Hier gelden de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld: de wettelijke tarieven uit de Regeling Mentoren Bewindvoerders en Curatoren 2018 worden in het gerechtelijk traject door ons standaard gehanteerd. Behoudens enkele uitzonderingen hanteren wij deze tarieven ook in het buitenrechtelijk traject.

Op aanvraag verstrekken wij u de huidige tarieven en wij leggen u graag uit welke voor u van toepassing zijn.

Contact opnemen

Vraag vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan met onze mediator

Wij helpen graag verder. Wilt u zo snel mogelijk contact? Dan kunt telefonisch en via e-mail contact met ons opnemen. Ons telefonisch spreekuur is van maandag tot en met donderdag van 11:00 tot 13:00. Het telefoonnummer waarop u ons kunt bereiken is 024 – 675 67 71.

Het e-mailadres waarop u ons kunt bereiken is: info@bewindvoeringssite.nl dewaardbemiddeling@gmail.com Daarnaast bestaat er altijd de mogelijkheid voor aanvullend contact met de bewindvoerder in de vorm van een afspraak bij ons op kantoor.